In onze buurt zijn drie Buurtpreventie WhatsApp-groepen gerealiseerd. De Buurtpreventie WhatsApp-groep is een bewonersinitiatief en is bedoeld om elkaar te informeren over verdachte situaties en samen de buurt veiliger maken. De gemeente en de politie juichen het initiatief van zo’n WhatsApp-groep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk.
Hoe werkt een WhatsApp-groep
- Een buurtbewoner maakt een WhatsApp groep aan en beheert de groep.
- Buurtbewoners melden zich aan bij deze contactpersoon dat zij mee willen doen en geven hun mobiele nummer aan hem of haar door.
- Vervolgens ontvangen de buurtbewoners een berichtje dat ze zijn toegevoegd aan de WhatsApp-groep.
- Buurtbewoners die iets verdachts zien, sturen een berichtje naar de WhatsApp-groep zodat alle aangesloten buurtbewoners op de hoogte zijn.
Wat is een verdachte situatie
- Een verdachte situatie is een situatie die volgens u niet in uw buurt past en waarbij u een onderbuikgevoel krijgt.
- Dit kunnen personen zijn die zich verdacht gedragen of auto’s die al lange tijd onbeheerd geparkeerd staan en waarvan u niet weet wie de eigenaar is.
- Of personen die bij u aanbellen en met een smoes proberen binnen te komen.
Werkwijze en spelregels
Om een veiligere buurt te krijgen en het optimale resultaat uit de WhatsApp-groep te halen moeten we ons aan de spelregels houden. Volg de link naar de pagina met alle informatie over de WhatsApp-groep.
Werkwijze en Spelregels Buurtpreventie WhatsApp-groep
Aanmelden voor een buurtpreventie WhatsApp-groep
De WhatsApp-groepen Groenhoek en Langedreef (flat) zijn opgestart door Erwin Donkervoort, hij is beheerder van deze twee groepen. Van de groep Langedreef (huis) en Groene Tuinen is Marcel Keizer de initiatiefnemer en beheerder. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de beheerder van de buurtpreventie WhatsApp-groep.
Kaart met daarop de verschillende Buurtpreventie WhatsApp-groepen
Afhankelijk van uw buurt is het verstandig om vooraf een omtrek (straten) te bepalen. Kies voor een logische geografische indeling. De beheerder neemt ook deel aan WhatsApp-groepen in aangrenzende buurten zodat de informatie tussen groepen kan worden uitgewisseld.
