Cultuur delen = levens helen

Komende periode graag focus op de multiculturele samenleving en bevorderen van contact tussen nieuwe Nederlanders, geboren Nederlanders en ‘gloednieuwe’ Nederlanders middels cultuur.
Er wordt al veel gedaan; 1 eurowinkel, Vluchtelingenwerk etc. Hoe kunnen we, door het delen van cultuur, er voor zorgen, dat er meer ontmoeting is en dat de nieuwe Nederlanders zich makkelijker gaan thuis voelen?
Juist het delen van muziek en beeldende kunst, zowel doen als meegenieten, kan zo verrijkend zijn en bruggen slaan. Samen eten kan enorm verbinden. (denk aan de buurtsoep…)

In buurthuis ‘t Hoekje, Groenhoek; Arabische en Nederlandse les, muziek en schilderen en samen eten en delen uit je eigen cultuur. Dit wordt georganiseerd o.a door Abdel Rahman uit Soedan: “ ik woon nu in Nederland en wil hier bijdragen aan de samenleving”. Als mensen zich thuis voelen hier, worden ze gelukkiger en gezonder en zullen ze eerder participeren en bijdragen aan de samenleving (in plaats van een rol als ‘gast’) Voor iedereen beter en uiteindelijk ook economisch beter.

Cultuur is een ontmoetingsplaats.