Het is onrustig op de Groenhoek. Er komen veel meldingen over bijvoorbeeld vuurwerk binnen bij gemeente, politie, Heuvelrug Wonen en de buurtpreventie app. We werken samen om de situatie te verbeteren en hebben ook uw hulp hierbij nodig. Als u verder leest, krijgt u tips wat u kunt doen. De herfst- en wintermaanden vragen om extra op te letten. Ziet u een verdachte situatie? Houd dit dan niet voor u zelf. Hoe meer we horen wat er gebeurt hoe beter.

Wat kunt u doen?

Wees een goede buurman of buurvrouw voor elkaar. Heb zorg voor elkaar en help elkaar als dat nodig is. In de wijk is een buurtpreventie WhatsApp-groep actief. U kunt zich hiervoor aanmelden. We kunnen zo samen de criminaliteit en het vandalisme in de woonomgeving aanpakken. Wilt u meer informatie? Stuur dan een email naar buurtpreventie@lgsd.nl.  U krijgt dan de spelregels en wordt toegevoegd aan de groep.

Bel de politie als u iets verdachts ziet. Het is belangrijk dat u duidelijke informatie kunt doorgeven. Denk aan: aantal personen, leeftijd, lengte, haarkleur, kleding.

  • U belt 112 bij spoed, levensbedreigende situatie of een heterdaad situatie. Ziet u bijvoorbeeld iemand inbreken in een auto?
  • U belt 0900-8844 als het geen spoed is, dit kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. 
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan misdaadanoniem op 0800-7000. U kunt ook digitaal melden:  www.meldmisdaadanoniem.nl

Breng uw eigen afval weg en houd de straat, trappenhuizen en galerijen netjes. Post neemt u mee naar huis. Ziet u grof afval staan in de flat? Meld dit dan bij Heuvelrug Wonen. Ziet u grof afval staan op straat? Meld dit bij de gemeente.

Wat doet de politie?

De politie surveilleert regelmatig op de Groenhoek. Maar ze kunnen er natuurlijk niet altijd zijn. De Groenhoek heeft twee wijkagenten. René Falke en Gerhard Langeler. U kunt hen bereiken via 0900 -8844. Zij nemen uw meldingen serieus. Zo hebben zij naar aanleiding van meldingen over het afsteken van vuurwerk, met meerdere eenheden toezicht gehouden op de Groenhoek en omgeving en voertuigen en een berging onderzocht. 

Wat doet Heuvelrug Wonen?

De wijkbeheerder is bijna dagelijks op de Groenhoek, maar ziet niet alles.  De komende periode willen we zo min mogelijk grof vuil en/of stapels papier op straat en in de algemene ruimtes hebben. Aarzel niet ons hierop de attenderen. (0343) 53 60 80 of info@heuvelrugwonen.nl

Wat doet de gemeente?

Ziet u een gevaarlijke situatie op straat? Bel met (0343) 56 56 00 of meld dit op de website www.heuvelrug.nl/melden. U kunt hier ook grof vuil op straat melden. De gemeente pakt dit dan op.

De gemeente is al druk bezig met voorbereidingen voor een veilig oud en nieuw en bezorgt huis aan huis een folder over Meld Misdaad Anoniem.

Niet alleen de politie werkt aan een veilige en leefbare gemeente. Ook onze boa’s leveren hier een belangrijke bijdrage aan, vooral bij overlast. Ze bieden hulp bij calamiteiten en ondersteunen bij evenementen. Ze waarschuwen of treden op bij fout parkeren, hinderlijk gedrag op openbare plaatsen of het weggooien van afval. De Boa’s doen verder de handhaving van de coronamaatregelen. 

Samen maken we de buurt veiliger !

Politie bij spoed 1120900 – 8844
Misdaad anoniem0800-7000
Heuvelrug Wonen0343-536080
Gemeente 0343-565600
Boa’s088-0310410
Buurtpreventie WhatsApp-groepbuurtpreventie@lgsd.nl

Download pdf-bestand: Nieuwsbrief Buurtpreventie 2020